Glad Påsk!

I år firar vi påsk i Branäsfjällen – en för övrigt ypperlig skidort, speciellt om man har barn i familjen, där Ski In – Ski Out gäller för i princip alla boenden i området. Just nu är snön inne på sista svängen, men vad gör det när solen visar sitt bästa jag?

När vi anlände till stugan hade delar av släkten redan anlänt och jag måste bara dela med mig av allt påskfint Kristina hade gjort. Så härligt när någon annan har kraften och inspirationen att göra fint – något jag själv gärna vill men just nu inte riktigt mäktar med.

Sofinedesignblog_easter2014_5Särskilt föll jag för ovan idé med påskliljorna – något jag aldrig sett förut. Perfekt om man inte har någon vas hemma, eller oavsett det förresten. Så himla fint!

Sofinedesignblog_easter2014_4Sobert påskris med några få fjädrar i änden på kvistarna.

Sofinedesignblog_easter2014_3Små kaniner i fruktfatet…

Sofinedesignblog_easter2014_2

…och helt ljuvliga påskpåsar till barnen som hon hade hittat på Lagerhaus. Även den morotsliknande påsen med apelsintoppar kommer därifrån.

Sofinedesignblog_easter2014Efter lite skidåkning, en låååång after-ski och påsklunch utomhus målade jag och barnen äggen till riset – härligt med lite kollektiv kreativitet oss generationer emellan….

Hoppas ni alla har haft en underbar påskafton och får ytterligare två riktigt njutfulla dagar. Återkommer inom kort med utlovad summering från Milanomässan…

:-D/sofi

 

Cherries to Cherish

sofinedesignblog_cherryblossoms1

Gick igenom Kungsträdgården i onsdags och blev alldeles hänförd av den blomsterprakt som råder där nu.

sofinedesignblog_cherryblossoms1aBörjade först – liksom alla andra i myllret – att fota av de vackra körsbärsblommorna…

sofinedesignblog_cherryblossoms1b…men genom kameralinsen upptäckte jag att det var mycket roligare att fånga alla lyckliga åskådare som var där för att ta närbilder, gruppbilder…

sofinedesignblog_cherryblossoms2

och så klart…

sofinedesignblog_cherryblossoms5

…selfies!

sofinedesignblog_cherryblossoms3

För er som har möjlighet, som bor eller har vägarna förbi Stockholm, missa inte detta absoluta vårtecken – helt klart ett minne att bevara i hjärtat.

sofinedesignblog_cherryblossoms4

 

P.S. Den 26 april firas i Kungsträdgården Körsbärsblommans Dag tillsammans med Japanska Föreningen mellan kl.13.45-16.00.

:-D

Images: Sofi Arnholm, SoFine Design

 

Milano Design Week 2014; Naughty Nails

Sofinedesignblog_naughtynails_isalone14

Jag jobbar mig vidare genom bildskörden från MIlanomässan men i väntan på en mera övergripande summering kommer här ett litet smakprov på något som fick mig att stanna upp i myllret. Quelle bastardos!

Sofinedesignblog_naughtynails2_isalone14

Sofinedesignblog_naughtynails3_isalone14Sofinedesignblog_naughtynails4_isalone14Sofinedesignblog_naughtynails6_isalone14Här en lite rarare variant men hyfsat salta ändå… Kanske något att svida om till inför resan till Blåkulla? Watch out, you witches out there!

:-D

….

Images: Sofi Arnholm, SoFine Design

 

 

 

Shopping @ 10 Corso Como…When some Must-have’s should have Stayed on the Shelf

sofinedesignblog_milano_corsocomo8Börjar min möbelmässrapportering med lite bilder från Milanos helt klart snyggaste butik, 10 Corso Como (som också är adressen). Extremt karaktärsstark grafisk form som går igen i allt; från butikslokal, skyltningar och stilleben…

sofinedesignblog_milano_corsocomo4sofinedesignblog_milano_corsocomo1sofinedesignblog_milano_corsocomo3…till förpackningar, presentpapper och fina boxar att köpa med hem.

sofinedesignblog_milano_corsocomo5bsofinedesignblog_milano_corsocomo5

Note-to-self (and others alike); when buying must-have-cardboard-boxes, make sure they really are must-have’s – too many boxes will not fit in a carry-on. Not even two. Nor two carry-ons plus one large shoppingbag. Airline crew go mad.

sofinedesignblog_milano_corsocomo2

Den magnifika pappersmobilen hänger i trapphuset där ett galleri och en helt fantastisk bokhandel väntar en trappa upp.

sofinedesignblog_milano_corsocomo10Förutom ett par, too many pappersboxar, gick jag loss på en i runda slängar 4 kg:s inredningsbok till en av mina kunder, ett par vitmålade Converse till mig själv samt Corso Comos egen olivolja och balsamvinäger till min man.

De två sistnämnda fick jag tyvärr lämna vid säkerhetskontrollen eftersom incheckningsdisken hade slagit igen när jag sladdade in där. En rekordsnabb kalkyl senare insåg jag dock att denna förlust blev långt mera prisvärd än att köpa en ny biljett till nästa flyg. Tanken som räknas…kändes liksom lite fint här.

sofinedesignblog_milano_corsocomo14Avslutningsvis kan jag rekommendera en stunds reflektion, gärna i kombination med ett glas rosé eller två, i Corso Comos fina caférestaurang, som har öppet alla dagar mellan kl.11 och 01.

sofinedesignblog_milano_corsocomo11Fiffig lösning med spelkort som garderobsbrickor…

 

sofinedesignblog_milano_corsocomo13

And NEVER go to Milan with just a carry-on. Checking in luggage is the shit.

….

Images: Sofi Arnholm/SoFine Design

 

!Computer Down!

20140411-091645.jpg

Vill bara förklara min frånvaro. Ovan bild says it all. Just hemkommen från en helt fantastisk möbelmässa i Milano, full av inspiration och med sprängfyllt minneskort i kameran, men en totalhavererad dator gjorde det plötsligt inte så lätt att lägga upp några bilder. :-(

Under helgen hoppas jag vara up and running igen, lovar att återkomma då…

Tills dess, ha en fin fredag!

/s!