R.E.C.H.A.R.G.E.

Sofinedesignblog_substracting

Äntligen semester!

Vi är tillbaka i Italien, samma plats sedan 7 år, och börjar så smått släppa taget om vardagen. För min del kunde det i och för sig börjat bättre; streptokockattack i halsen och sängliggande med värk och feber sedan några dagar. Inte min plan direkt, men efter en smått hysterisk vår (och höst innan dess och vår innan dess och alldeles för många år av jagande innan dess) så förmodar jag att det är kroppens sätt att säga stopp.

Så nu blir det 100% vila ett tag.

Från jobb och jagande, men framför allt från mina egna måsten och ambitioner. Dags att återvinna en realistisk uppfattning om tid, den faktiska tid det tar att rent fysiskt förflytta sig eller göra saker, och sluta klämma in 1-timmes realtid i 15-minuterspass.

What the heck! Kastar även in ett social media-break när jag ändå håller på. Paus från dagliga doser av facebook, från bloggen – och den tillhörande frustrationen över alla inlägg jag vill göra men aldrig hinner, från aftonbladet.se (kan förmodligen klara mig utan fler tips om att gå ner i vikt, vad jag ska äta i sommar, hur vädret ska bli – eller inte blev, vad Justin Bieber åkt fast för senast eller vilken politisk fråga som vinklats, debatterats eller blossat upp).

Påtvingar mig också en timeout från den ständiga inspirationskällan Pinterest, från konstant flödeskoll på Instagram och inte minst från hjärngympande, tidskonsumerande, älskade(!) Wordfeud – bara det i sig lär förkorta såväl toalettbesök som insomningstid med hälften…

Ni som hittat hit önskar jag en underbar sommar och varmt välkommen tillbaka i augusti! Ha det bäst – och njut av nuet, av varandra och alla små korta ögonblick som kommer och går. Time to rest. To reflect. To recharge.

Sofinedesignblog_pause

….

Images via Simplify Your Life and here

 

Earthquake 5.9; From Disaster to Beauty

sofinedesignblog_budri_earthquake2När jordbävningen Emilia slog till i Italien 2012, drabbades mängder av människor och företag – och ett av dem var stenproducenten Budri, som fick stora delar av sitt lager förstört på ett ögonblick. Men med hjälp av designern Patrica Urquiola utvecklade de något fantastiskt.

sofinedesignblog_budri_earthquake6I en kollektion som Patricia kallat Earthquake 5.9, har hon av återvunna stenspillror skapat möbler, accessoarer och mindre plattor för inredning av väggar och golv.

sofinedesignblog_budri_earthquake1sofinedesignblog_budri_earthquake4sofinedesignblog_budri_earthquake5Besökte deras monter på Milanomässan i april, men hann inte fota några bilder, så gissa om jag blev glad när jag hittade dessa i ett annat inlägg. Citerar Cassandra LaValle som där så träffande skrev så här:

“It’s one of those stories that captures so many metaphors it’s hard to know where to start, but one thing is for sure: the beauty that came out of this natural disaster is undeniable.”

sofinedesignblog_budri_earthquake7

Särskilt kär blev jag i väggpanelen som man beställer per bit och sedan skapar sitt eget fiskbensmönster av. Tänk som panelvägg i ett badrum (där alla andra väggar är vitkaklade) eller varför inte som stänkskydd i ett kök…? För att inte tala om bordet…Muchos magnificos!

sofinedesignblog_budri_earthquake8

 

…..

Images via

Listen Up

Sofinedesignblog_h_ear

För ett gäng år sedan gick jag en kurs i personlig utveckling (tack vare Leila faktiskt!) och därifrån fick jag med mig en mängd insikter som verkligen påverkade mitt sätt att förhålla mig till mig själv – och andra.

En av alla de saker som etsades fast i mig var det här med skillnaden på att höra och lyssna. Så ofta man i förbifarten ägnar sig åt det förstnämnda istället för att stanna upp och ge det sistnämnda. 

“The least you can give a person is (to take your time) to listen to what they have to say”.

En annan sägning, som faktiskt blev ett sorts livsmotto jag burit med mig sedan den där kursen, är “I can’t = I must”, och om detta har jag skrivit tidigare - här. Från förra våren för visso, men ändå – för mig – ständigt lika aktuellt.

Som jag berättade i förra inlägget så har vi nyligen anmält oss till Invitationsdepartementet, som ju handlar om att bjuda hem en svenskstuderande invandrare på middag. Inget märkvärdigt egentligen, men ändå så långt borta från mitt vanliga bekväma liv. Här var det just I can´t = I must som puffade lite extra i ryggen.

En middag, ett möte – och ett samtal. Då jag verkligen ska lyssna.

….

Image via

 

Swedish Flag in Fantastic Fabrics

Sofinedesignblog_swedeninfabrics

Några tapeter, en par mattor och en husfasad fick också plats i detta bildcollage som blir mitt bidrag dagen till ära. Hissar den högt och hoppas på ett land där mångfald, acceptans och medmänsklighet får råda. Idag har vi faktiskt anmält oss till det här, och ser med spänning (och visst mått pirr) fram emot vem som blir vår första middagsgäst…

Skutt ut ur bekvämlighetszonen bara - come on over vett ja!

….

Image: Collage made by Sofi Arnholm, SoFine Design with images found here