Milano Designweek 2014; Cowboy Canovas in Town!

Sofinedesignblog_Milano2014_canovas_2Tänkte pigga upp denna onsdag med ännu ett fint – och något mera färgstarkt, showroom från Milano. Här är det Manuel Canovas som presenterar sina tyger på ett helt klart innovativt sätt.

Sofinedesignblog_Milano2014_canovas_1Sofinedesignblog_Milano2014_canovas_3

Sofinedesignblog_Milano2014_canovas_4

Sofinedesignblog_Milano2014_canovas_6Sofinedesignblog_Milano2014_canovas_5Fotnot: Under den stora tygmässan Deco Off i Paris, som är i januari varje år, tävlar alltid de stora tyghusen om att ha den mest spektakulära skyltningen i sina fönster. Ofta är det Canovas som vinner flest ooh:s och aah:s och i år blev det en extra stor snackis då många tolkade in en helt annat typ av symbol i de stoltserande ku kaktusarna…

Sofinedesignblog_ParisDecoOff_canovas_Cactus Mauel Canovas skyltning under Paris Deco Off 2014.

 

En lite mer proper variant kunde man dock se då svenska agenturen Cadoro visade upp samma tyger under Stockholm Furniture Fair. Båda lösningarna tycker jag är riktigt fint genomförda – även om den första lämnar lite mer åt fantasin att tolka…

Sofinedesignblog_Milano2014_canovas_7

Mer bilder från möbelmässan i Stockholm hittar du i mina tidigare inlägg härhär och här.

 

:-D/sofi

….

Images: Sofi Arnhom/SoFine Design. Photos from Paris Deco Off found here

 

 

Milano Designweek 2014; Details Never zzzzleep

Sofinedesignblog_society_details_never_sleep_6Min absoluta favoritutställning från Milanomässan var denna kreativa installation, signerad textilföretaget Society. Med små uppbäddade minisängar och tillhörande förstoringsglas bjöds besökaren att zooma in till riktigt närkontakt.

Sofinedesignblog_society_details_never_sleep_3Sofinedesignblog_society_details_never_sleep_5
Sofinedesignblog_society_details_never_sleep_2Otroligt snyggt gjort – och just precis sådant som jag går igång på. Äskar när en stark konceptuell idé bär hela vägen fram.

Sofinedesignblog_society_details_never_sleep_4

Ett proffsigt utförande som på pricken tydliggör det grundläggande budskap Society vill förmedla; hög kvalitet som tål att synas – in i minsta detalj.

Sofinedesignblog_society_details_never_sleep_1

Sofinedesignblog_society_details_never_sleep_7

 

 

Blir du sugen på att slumra in i någon av deras fullskaliga bäddlinne så såg jag att de säljs hos NK Inredning i Stockholm. Sweet dreams!

….

Images: Sofi Arnholm/SoFine Design

 

Back on Track!

Sofinedesignblog_backontrackSå var då sommarlovet till ända.

Energipåfylld efter en lång och skön semester (digital detox i 4 veckor var en höjdare!) med många morgondopp och mycket mys med nära och kära är jag riktigt taggad att möta vardagen igen. Back-to-school-känslan sprider sig i kroppen. Börja om, börja nytt – same same but different. And hopefully a bit better.

Tänkte sparka igång bloggen i morgon med en serie utlovade inlägg från möbelmässan i Milano. Såg så mycket fint som jag ser fram emot att dela med mig av. Ett litet axplock av bilderna ser du nedan – and many more to come…

sofinedesignblog_milano2014

Välkommen höst - let´s hit it!

….

Images: Sofi Arnholm/SoFine Design

 

 

R.E.C.H.A.R.G.E.

Sofinedesignblog_substracting

Äntligen semester!

Vi är tillbaka i Italien, samma plats sedan 7 år, och börjar så smått släppa taget om vardagen. För min del kunde det i och för sig börjat bättre; streptokockattack i halsen och sängliggande med värk och feber sedan några dagar. Inte min plan direkt, men efter en smått hysterisk vår (och höst innan dess och vår innan dess och alldeles för många år av jagande innan dess) så förmodar jag att det är kroppens sätt att säga stopp.

Så nu blir det 100% vila ett tag.

Från jobb och jagande, men framför allt från mina egna måsten och ambitioner. Dags att återvinna en realistisk uppfattning om tid, den faktiska tid det tar att rent fysiskt förflytta sig eller göra saker, och sluta klämma in 1-timmes realtid i 15-minuterspass.

What the heck! Kastar även in ett social media-break när jag ändå håller på. Paus från dagliga doser av facebook, från bloggen – och den tillhörande frustrationen över alla inlägg jag vill göra men aldrig hinner, från aftonbladet.se (kan förmodligen klara mig utan fler tips om att gå ner i vikt, vad jag ska äta i sommar, hur vädret ska bli – eller inte blev, vad Justin Bieber åkt fast för senast eller vilken politisk fråga som vinklats, debatterats eller blossat upp).

Påtvingar mig också en timeout från den ständiga inspirationskällan Pinterest, från konstant flödeskoll på Instagram och inte minst från hjärngympande, tidskonsumerande, älskade(!) Wordfeud – bara det i sig lär förkorta såväl toalettbesök som insomningstid med hälften…

Ni som hittat hit önskar jag en underbar sommar och varmt välkommen tillbaka i augusti! Ha det bäst – och njut av nuet, av varandra och alla små korta ögonblick som kommer och går. Time to rest. To reflect. To recharge.

Sofinedesignblog_pause

….

Images via Simplify Your Life and here

 

Earthquake 5.9; From Disaster to Beauty

sofinedesignblog_budri_earthquake2När jordbävningen Emilia slog till i Italien 2012, drabbades mängder av människor och företag – och ett av dem var stenproducenten Budri, som fick stora delar av sitt lager förstört på ett ögonblick. Men med hjälp av designern Patrica Urquiola utvecklade de något fantastiskt.

sofinedesignblog_budri_earthquake6I en kollektion som Patricia kallat Earthquake 5.9, har hon av återvunna stenspillror skapat möbler, accessoarer och mindre plattor för inredning av väggar och golv.

sofinedesignblog_budri_earthquake1sofinedesignblog_budri_earthquake4sofinedesignblog_budri_earthquake5Besökte deras monter på Milanomässan i april, men hann inte fota några bilder, så gissa om jag blev glad när jag hittade dessa i ett annat inlägg. Citerar Cassandra LaValle som där så träffande skrev så här:

“It’s one of those stories that captures so many metaphors it’s hard to know where to start, but one thing is for sure: the beauty that came out of this natural disaster is undeniable.”

sofinedesignblog_budri_earthquake7

Särskilt kär blev jag i väggpanelen som man beställer per bit och sedan skapar sitt eget fiskbensmönster av. Tänk som panelvägg i ett badrum (där alla andra väggar är vitkaklade) eller varför inte som stänkskydd i ett kök…? För att inte tala om bordet…Muchos magnificos!

sofinedesignblog_budri_earthquake8

 

…..

Images via