Recept på mjuk pepparkaka!

Idag ska jag baka lite hemma! Bland annat den här saftiga mjuka pepparkakan, lussebullar och pepparkakor…. Så det är bara att sätta fart!
Leila bakar, Leilas mjuka pepparkaka, mukpepparkaka, bakverk, julreceptTips! Den fina katedralformade kakformen är en kul julklapp till den som gillar att baka…

1 kaka

Mjuk lingonpepparkaka

3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl filmjölk
2 msk pepparkakskryddor
1/2 dl rårörda lingon
Smör och mandelspån till formen
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i filmjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Tillsätt pepparkakskryddor. Vänd ner rårörda lingon.
  6. Smörj och bröa en sockerkaksform med krossat mandelspån.
  7. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  8. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

18 thoughts on “Recept på mjuk pepparkaka!

  1. Hej Leila!
    Nu vill man komma igång och baka julgodiset i tid! Är själv mammaledig och har lite tid över, ibland :) :) men vilket godis är okej att frysa Med vänlig hälsning, Carina

  2. Hej Leila!
    Först ett enormt grattis till bebisen i magen. :)
    Och tack för inspiration, dina böcker står stolta och något naggade av all användning i bokhyllan. :)

    Om man inte har tårögda lingon, funkar lingonsylt eller bör man köpa frusna lingon och göra rårört själv?
    Tack!

    Kram Sara

  3. Hi Leila, thanks for excellent books, tv shows and recipes – I am a huge fan!!!! Since Swedish is not my mother tongue, it would be highly appreciated if you could consider posting sometimes text to your blog in English as well… Thanks and have a lovely Christmas time with your family :)

  4. Hej Leila
    Hade tänkt baka pepparkakor och läste för ett tag sedan att du hade gjort detsamma. Undrar om du har något bra recept på pepparkaksdeg som är gott ?
    Hälsningar från England!
    Petra

  5. Hej Leila!
    Vilken fin blogg du har!
    Har en liten fråga som gäller den mjuka pepparkakan; efter 28 minuter i ugnen kollade jag kakan och då hade nästan ingenting hänt, den var nästan som smet fortfarande. Använde visserligen en form i silikon, men vet inte om det påverkar? Vet inte om du använder dig av varmluftsugn eller “vanlig” ugnsvärme? Kan ju va det annars :)
    God jul på dig!!

    • Vet tyvärr inte vilken du menar. Programmet är några år gammalt och kommer inte ihåg vad jag hade för form men vi säljer fina formar i min butik <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>