Halloween Cake!

Idag bjuder jag på ett litet recept på en fantastiskt god Halloweentårta som är både enkel och rolig att baka till halloweenpartyt. Man kan absolut göra den någon dag innan festen utan att den blir tråkig. Nu ska jag packa väskan för att resa till London i helgen där jag ska baka på BBC’s Bakes and Cakes. Om ni är på plats är ni varmt välkomna att komma och titta. På plats är många stora stjärnor precis innan mig framträder bland annat Mary Berry och Paul Hollywood från Great Britain Bake off…

Today, I’m treating you on a recipe for a simply amazing Halloween cake that is great to make for the Halloween party. One can certainly make it one day before the party without the cake becoming dry. Now I’ll pack your bags to travel to London this weekend where I‘ll bake on BBC‘s Bakes and Cakes show. If you are around, you are more than welcome to come. On site are many big stars just before me stands including Mary Berry and Paul Hollywood of Great Britain Bake Off

IMG_1321.JPG

 Devils food truffle cake med spökmaränger

1 chokladtårta

 Chokladtryffel

  • 6 dl vispgrädde
  • 500 g mörk choklad av hög kvalitet
  • 2 tsk smör

Chokladbottnar

  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl mjöl
  • 1,5 dl kakao av god kvalitet
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • En nypa salt
  • 200 g mörk choklad
  •  
  1. Koka upp grädden och tag av den från värmen.
  2. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.
  3. Ställ in din färdiga tryffel i kylen och låt svalna i ca 6 timmar.
  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Vispa socker, smör och sirap krämigt.
  3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
  5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten.
  7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
  8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
  9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
  10. Låt dina bottnar svalna helt.
  11. Lägg sedan första kakan upp och ned på ett tårtfat, bred över lite av chokladtryffeln, lägg på nästa kakbotten även den upp och ner och upprepa proceduren ännu en gång, täck sedan topplagret med tryffel, använd en spatel eller palett och bred tryffeln över hela tårtan så den täcks med tryffel, garnera med dina spökmaränger.

Spökmaränger

Ca 25 st

  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 droppar ättiksprit (12%)
  • Några droppar chokladsås (till spökögon)
  1. Sätt ugnen på 90 grader.
  2. Vispa vitorna tillsammans med strösocker och ättikan tills du får en styv och glansig maräng.
  3. Spritsa ut små toppiga maränger på bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Ta sedan en tandpetare och doppa i din chokladsås och måla små ögon på dina maränger.

IMG_1653.JPG

Power ladies!

Härom kvällen fick jag den stora äran att bli inbjuden till Ruter Dams årliga event för kvinnor i karriären. Ruter dam är ett nätvärk för högt uppsatta kvinnor som bland annat verkar för att få fler kvinnliga chefer på hög nivå i stora företag. Mitt sällskap för kvällen var den fantastiska, kreativa entreprenören och trädgårdsmästaren Victoria Skoglund.

The other night I had the great honor to be invited to the Ruter Dam‘s annual event for career women. Queen of Diamonds is a Network for senior women who, among other things, seems to have more female senior managers in large companies. My companion for the evening was the amazing, creative entrepreneur and gardener Victoria Skoglund.

 

IMG_1650.JPG

New Stockholm juvel!

Kommendören
Grymt trevligt nytillskott på Östermalm med känsla av New York brasseriet Pastis eller Schillers. Ägarna (Christian Olsson och Kristoffer Sandström) som även ligger bakom Vassa Eggen, Albert & Jack’s och Bouqeria är båda otroligt skickliga kockar och restauratörer. Menyn är rolig med många lockande rätter, kände direkt vid mitt första besök att detta är ett ställe som jag kommer att återkomma till många, många gånger! Jag rekommenderar short ribs och skirt steak som var suveränt gott!!

IMG_1601-0.JPG

BBC Bakes & Cakes Show

Till helgen besöker jag The BBC Good Food Bakes & Cakes Show i London. Jag kommer att baka vid 12 på söndag 26 oktober och vill ni komma så fixar jag självklart en bra deal på inträdet. För att erhålla 15% på förköpt biljett lämnar ni bara denna kampanjkod 15EXHIB. Hoppas att vi ses <3

To all bakers out there… Come and see me on The BBC Good Food Bakes & Cakes Show launches in London on 25-27th October. I’ll be baking on Sunday at 12 o’clock noon
Packed with baking, bread-making and cake-crafting, step-by-step master classes, and hundreds of essential baking products, this is the perfect place to develop your home baking hobby.
Save 15% on the tickets. Simply quote 15EXHIB when you book. Offer ends 24th October. Hope to see you at this super event on Sunday!!

IMG_0598.JPG