A brand new Leila’s General Store!

Om ni undrar varför det varit lite radioskugga här på bloggen den senaste tiden är det på grund detta! Jag kan med glädje meddela att vi nu i helgen öppnade en ny butik i Mariefred (mitt på torget) och om bara 2 veckor öppnar vi ytterligare en butik som är en stor “Factory outlet” i Campusområdet i Strängnäs. Det blir så fint! Om ni vill komma och hälsa på så kan jag varmt rekommendera ett besök den första advent… då är det julmarknad i charmiga lilla trävillastaden Mariefred.

If you’re wondering why there has been a bit of a little radio silence on the blog lately, it is because of this…  I am so happy to announce that we have now opened a new store in Mariefred and are opening another store (a big “Factory Outlet”) in Strängnäs within the next two weeks. If you want to come and visit Mariefred so I can warmly recommend a visit to the Christmas market the last Sunday in November.

LeilasgeneralstoremariefredLeilasbutik Leilas MariefredLeilasgeneralstore

Laxsnittar or Salmon sandwiches…

Något som jag älskar är laxsnittar med pepparrot och cream cheese på rågbröd. Så enkelt att det inte ens behövs ett recept. Bara att smaksätta Philadelphia med färsk riven pepparrot, salt och svartpeppar från kvarn. Bred detta på tunna skivor av ett danskt, grovt rågbröd och lägg på rökt lax och några tunna skivor gurka. Voila, en delikat snitt.

Something I love is swedish laxsnittar with horseradish and cream cheese on rye bread. So simple that it does’nt even need a recipe. Just to season Philadelphia cream cheese withplenty of freshly grated horseradish and add salt and black pepper from the mill. Spread it on thin slices of a Danish, coarse rye bread and add the smoked salmon and a few thin slices of cucumber. Voila, a delicious sandwich.Leilas snittar

Halloween Cake!

Idag bjuder jag på ett litet recept på en fantastiskt god Halloweentårta som är både enkel och rolig att baka till halloweenpartyt. Man kan absolut göra den någon dag innan festen utan att den blir tråkig. Nu ska jag packa väskan för att resa till London i helgen där jag ska baka på BBC’s Bakes and Cakes. Om ni är på plats är ni varmt välkomna att komma och titta. På plats är många stora stjärnor precis innan mig framträder bland annat Mary Berry och Paul Hollywood från Great Britain Bake off…

Today, I’m treating you on a recipe for a simply amazing Halloween cake that is great to make for the Halloween party. One can certainly make it one day before the party without the cake becoming dry. Now I’ll pack your bags to travel to London this weekend where I‘ll bake on BBC‘s Bakes and Cakes show. If you are around, you are more than welcome to come. On site are many big stars just before me stands including Mary Berry and Paul Hollywood of Great Britain Bake Off

IMG_1321.JPG

 Devils food truffle cake med spökmaränger

1 chokladtårta

 Chokladtryffel

  • 6 dl vispgrädde
  • 500 g mörk choklad av hög kvalitet
  • 2 tsk smör

Chokladbottnar

  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl mjöl
  • 1,5 dl kakao av god kvalitet
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • En nypa salt
  • 200 g mörk choklad
  •  
  1. Koka upp grädden och tag av den från värmen.
  2. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.
  3. Ställ in din färdiga tryffel i kylen och låt svalna i ca 6 timmar.
  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Vispa socker, smör och sirap krämigt.
  3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
  5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten.
  7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
  8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
  9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
  10. Låt dina bottnar svalna helt.
  11. Lägg sedan första kakan upp och ned på ett tårtfat, bred över lite av chokladtryffeln, lägg på nästa kakbotten även den upp och ner och upprepa proceduren ännu en gång, täck sedan topplagret med tryffel, använd en spatel eller palett och bred tryffeln över hela tårtan så den täcks med tryffel, garnera med dina spökmaränger.

Spökmaränger

Ca 25 st

  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 droppar ättiksprit (12%)
  • Några droppar chokladsås (till spökögon)
  1. Sätt ugnen på 90 grader.
  2. Vispa vitorna tillsammans med strösocker och ättikan tills du får en styv och glansig maräng.
  3. Spritsa ut små toppiga maränger på bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Ta sedan en tandpetare och doppa i din chokladsås och måla små ögon på dina maränger.

IMG_1653.JPG

Power ladies!

Härom kvällen fick jag den stora äran att bli inbjuden till Ruter Dams årliga event för kvinnor i karriären. Ruter dam är ett nätvärk för högt uppsatta kvinnor som bland annat verkar för att få fler kvinnliga chefer på hög nivå i stora företag. Mitt sällskap för kvällen var den fantastiska, kreativa entreprenören och trädgårdsmästaren Victoria Skoglund.

The other night I had the great honor to be invited to the Ruter Dam‘s annual event for career women. Queen of Diamonds is a Network for senior women who, among other things, seems to have more female senior managers in large companies. My companion for the evening was the amazing, creative entrepreneur and gardener Victoria Skoglund.

 

IMG_1650.JPG

New Stockholm juvel!

Kommendören
Grymt trevligt nytillskott på Östermalm med känsla av New York brasseriet Pastis eller Schillers. Ägarna (Christian Olsson och Kristoffer Sandström) som även ligger bakom Vassa Eggen, Albert & Jack’s och Bouqeria är båda otroligt skickliga kockar och restauratörer. Menyn är rolig med många lockande rätter, kände direkt vid mitt första besök att detta är ett ställe som jag kommer att återkomma till många, många gånger! Jag rekommenderar short ribs och skirt steak som var suveränt gott!!

IMG_1601-0.JPG