Vintage market…

Hör upp alla som är intresserade av mina klänningar. I helgen säljer jag ut stora delar av min garderob på Trosa vintage & secondhand market som Erica Fjellstedt och Veronica Carlson arrangerar i Trosa. Jag tyckte det var dax för en riktig vårstädning så nu har jag lämnat in alla kläder som inte passar mig längre för försäljning. Här kommer du att hitta klänningar som jag har använt i mina program och i böcker som Hello cupcake!
Trosa vintage market är på lördag och söndag i Bomans hamnmagasin i Trosa och har öppet 09-17 på lördag och 10-14 på söndag. Här kan du fynda bland märkeskläde, skor, accessoarer och väskor från ett trettiotal olika säljare.

Leilas blogg

Leilas klänningar

Easter cakes…

Kanske inte inte de tårtorna du förväntade dig av mig men var tvungen att visa de här supersöta blomstertårtorna som jag hittade i en liten blomsteraffär i Stallarholmen. De ser nästan ätbara ut och kolla in söta kycklingen på toppen.

Maybe not the cakes you would expect from me or how you are used to see them…. I just had to post these super cute flower cakes that I found in a sweet little flower shop in Sweden. Looks almost edible… look out for the tiny chicken!

Cake, easter cake, Leila Lindholm

Easter cake, Leilas blogg

Cake, easter cake, Leila Lindholm

Cake, easter cake, Leila Lindholm

Easter Cupcake!

Många av er har kanske redan prövat dessa godingar, men jag vill även i år slå ett slag för dessa fantastiska cupcakes, dom är både saftiga och vackra att titta på! De är toppade med en Nutellafrosting och fågelnästet har jag gjort av mandelmassa som jag pressat genom vitlökspressen… Här kommer ni direkt till receptet!

These are the cupcakes that I normally bake every easter. The topping is an Nutellafrosting and the small birdnest is made out of “almond paste” a Swedish type of marzipan. I simply press it thru a garlic press and voila – there’s a birdnest that I fill with chocolate eggs.

20140414-124541.jpg

Easter again…

Här sitter jag och funderar på vad jag hittade på för påskpyssel förra påsken och minns plötsligt det här… illustratören Tovelisa som även har arbetat med mig är riktigt fiffig med sina påskägg. Med inspiration av Tovelisa från hennes Instagram kan man måla gubbar av sina påskägg inför påsken. Strålande idé och det enda som behövdes var tuschpenna… Roliga gubbar i äggkoppen är inte så tokigt!

While I’m sitting here thinking about how I can create a beautiful easter this year. With Inspiration from one of the illustrators who I work with I painted the eggs like funny figures.
Please have a look at her Instagram she’s called Tovelisa.

20130324-141857.jpg

20130324-141911.jpg

Hello Laduree!

Vet inte om ni besökt det anrika franska konditoriet Laduree i Paris någon gång. Där ringlar sig kön ut på gatan och tanter i minkpäls blandat med turister dricker te och mumsar bakelser i de vackra lokalerna. Sedan ett par år har de även en butik på Harrods som jag passade på att titta in på i helgen. De är väl mest kända för sina Macarons som ligger som färgglada juveler bakom disken. Så här ser det ut…

I don’t know if you ever had the chance to visit Laduree Patisserie in Paris. It’s a classic and historical café and pastry shop where the line goes all they way out on the street at times. The costumers are fancy ladys in fur in their crown juvels and turists from all over. Laduree has opened a shop in Harrods since a while ago so I took the chance to pop by since I was in the neigborhood. They are widely famous for their Macarons who are lined up like colorful juvels in the counter. Here are some snapshots…

20140415-202231.jpg

20140415-202247.jpg

20140415-202313.jpg

20140415-202333.jpg

20140415-202412.jpg

20140415-202433.jpg

20140415-202446.jpg

Granger & Co – Best food in Notting Hill!

Om jag ska sammanfatta hela min Londonvistelse genom matstrupen så var nog den godaste måltiden hos den australiensiske stjärnkocken Bill Grangers nya restaurang Granger & Co i Notting Hill… Vilken mat! Fräschare och mer inspirerande får man leta efter!
Här kan man inte boka bord utan man får vänligt infinna sig i kön utanför men den brukar gå hyggligt snabbt. Ett tips är att besöka restaurangen för en frukost eller en tidig eller sen lunch så man inte kommer mitt i rusningen. Här kommer lite bilder från vår lunch!

The best lunch we had in London was at Granger & Co in Notting Hill. This is the Auissie’s new fresh restaurant with great food. If you’d like to visit I advise you to go off hours like for the breakfast, eirly lunch or a late lunch to make shore you’ll get an table. You can’t make a reservation so you’ll have to stand in line but it usually doesn’t take very long…

20140414-130832.jpg

Om ni går hit så MÅSTE ni beställa Coconut Chicken salad. Typ, det godaste i staden.
If you go here, you’ll have to order the Coconut Chicken salad. It’s fantastic!

20140414-130856.jpg

Vi avslutade med den välkände pavlovan… största misstaget vi gjorde var bara att vi delade på desserten, jag skulle lätt kunnat ätit en hel själv!
We had the Pavlova for dessert with baked Rhubarb. It was amazing so IT’S A MUST!!

20140414-130928.jpg

När vi åt denna Pavlova med gräddyoghurt och bakade rabarber så var det andakt. Man skulle hört en knappnål falla till golvet.
When we ate this Pavlova you could here a needle drop to the floor… Bless this moment!