New book in the making…

Ursäkta röran är väl ett bra ord för mitt kök och liv just nu. Mitt inne i ett kreativt kaos fyllt av idéer, provtagningar och planering inför sommarens plåtningar. Just nu jobbar jag med min första matbok sedan 2006. Därav min frånvaro från bloggen! Är helt insugen i projektet. Boken kommer inte ut förens till nästa vår men jag och mitt team jobbar för fullt med den grymmaste boken på länge… Roligt!!! Här är några snapshots från provlagningen.

20140604-105229.jpg

20140604-105312.jpg

Picknicktider!

Nu måste jag bara tipsa om smarrigaste brödet, mitt Grönsaksbröd! Passar kanonbra att ha med sig på picknick med lite philadelfia till eller att bjuda på till soppan! Smaklig måltid!

20140512-150903.jpg

8 PORTIONSBRÖD

Grönsaksbröd

  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • Flingsalt
  • 100 g svarta urkärnade oliver
  • 10 g färsk jäst
  • 3 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 msk salt
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk ljus sirap
  • 1 1/2 dl surdeg av vete
  • 1 1/2 dl durumvete
  • 6 dl vetemjöl special
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skiva zucchinin, skär paprikorna i bitar och skala och klyfta rödlöken. Lägg grönsakerna på en plåt och blanda med olivolja, curry och krydda med flingsalt.
  3. Rosta grönsakerna i ugnen i cirka 25 minuter, tills de är mjuka och fått mörk färg på ovansidan. Låt svalna.
  4. Låt oliverna rinna av ordentligt och hacka dem sedan grovt.
  5. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten. Tillsätt salt, olivolja, sirap och surdeg.
  6. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen på medelhastighet i maskin i cirka 10 minuter tills den är mjuk och elastisk.
  7. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 2 timmar.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Vänd försiktigt in grönsaker och oliver i degen för hand, de får gärna sticka ut på ytan av brödet.
  10. Dela degen i 8 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk till dubbel storlek i cirka 1 timme.
  11. Ställ in plåten i mitten av ugnen och släng in 1 dl vatten på ugnsbotten (detta gör man för att brödet ska få en fin skorpa). Sänk värmen till 220 grader och grädda tills de blir gyllene i 25–30 minuter.

New York, soon we meet again!

Snart om några veckor är det dags att ta mig till en utav mina favoritstäder! En stad som ligger mig extra varmt om hjärtat eftersom jag har bott och arbetat där i nästan 2 år under 90-talet. Denna gång har jag tänkt att utforska lite nya restauranger blandat med gamla favoriter. Men jag ska ju inte bara äta mig igenom 5 dagar, jag kommer att springa tjejmilen, vilket ska bli helt fantastiskt kul! Vi är ett gäng tjejer som ska springa tillsammans och det blir min första tjejmil. När jag kommer hem så tänker jag uppdatera min New York cityguide, men till dess så kan ni kolla in min nuvarande NYC cityguide som verkligen inte går av för hackor! Där hittar ni mina bäst tips för er New York trip!

20140513-105435.jpg

Trädgårdsdrömmar!

Efter en vinter med diverse projekt på vår tomt så står vi nu med spaden i jorden varje ledig minut för att få både buskar och träd på plats, de börjar ta sig och det kommer bli fantastiskt när det är klart… till dess hänger jag på Pinterest och njuter av vackra blommor… man blir ju verkligen glad av lite färg eller hur!
Enjoy!

20140512-150258.jpg

20140512-150312.jpg

20140512-150325.jpg

20140512-150339.jpg

20140512-150347.jpg

20140512-150353.jpg