Easter Cupcake!

Många av er har kanske redan prövat dessa godingar, men jag vill även i år slå ett slag för dessa fantastiska cupcakes, dom är både saftiga och vackra att titta på! De är toppade med en Nutellafrosting och fågelnästet har jag gjort av mandelmassa som jag pressat genom vitlökspressen… Här kommer ni direkt till receptet!

These are the cupcakes that I normally bake every easter. The topping is an Nutellafrosting and the small birdnest is made out of “almond paste” a Swedish type of marzipan. I simply press it thru a garlic press and voila – there’s a birdnest that I fill with chocolate eggs.

20140414-124541.jpg

Easter again…

Här sitter jag och funderar på vad jag hittade på för påskpyssel förra påsken och minns plötsligt det här… illustratören Tovelisa som även har arbetat med mig är riktigt fiffig med sina påskägg. Med inspiration av Tovelisa från hennes Instagram kan man måla gubbar av sina påskägg inför påsken. Strålande idé och det enda som behövdes var tuschpenna… Roliga gubbar i äggkoppen är inte så tokigt!

While I’m sitting here thinking about how I can create a beautiful easter this year. With Inspiration from one of the illustrators who I work with I painted the eggs like funny figures.
Please have a look at her Instagram she’s called Tovelisa.

20130324-141857.jpg

20130324-141911.jpg

Hello Laduree!

Vet inte om ni besökt det anrika franska konditoriet Laduree i Paris någon gång. Där ringlar sig kön ut på gatan och tanter i minkpäls blandat med turister dricker te och mumsar bakelser i de vackra lokalerna. Sedan ett par år har de även en butik på Harrods som jag passade på att titta in på i helgen. De är väl mest kända för sina Macarons som ligger som färgglada juveler bakom disken. Så här ser det ut…

I don’t know if you ever had the chance to visit Laduree Patisserie in Paris. It’s a classic and historical café and pastry shop where the line goes all they way out on the street at times. The costumers are fancy ladys in fur in their crown juvels and turists from all over. Laduree has opened a shop in Harrods since a while ago so I took the chance to pop by since I was in the neigborhood. They are widely famous for their Macarons who are lined up like colorful juvels in the counter. Here are some snapshots…

20140415-202231.jpg

20140415-202247.jpg

20140415-202313.jpg

20140415-202333.jpg

20140415-202412.jpg

20140415-202433.jpg

20140415-202446.jpg

Granger & Co – Best food in Notting Hill!

Om jag ska sammanfatta hela min Londonvistelse genom matstrupen så var nog den godaste måltiden hos den australiensiske stjärnkocken Bill Grangers nya restaurang Granger & Co i Notting Hill… Vilken mat! Fräschare och mer inspirerande får man leta efter!
Här kan man inte boka bord utan man får vänligt infinna sig i kön utanför men den brukar gå hyggligt snabbt. Ett tips är att besöka restaurangen för en frukost eller en tidig eller sen lunch så man inte kommer mitt i rusningen. Här kommer lite bilder från vår lunch!

The best lunch we had in London was at Granger & Co in Notting Hill. This is the Auissie’s new fresh restaurant with great food. If you’d like to visit I advise you to go off hours like for the breakfast, eirly lunch or a late lunch to make shore you’ll get an table. You can’t make a reservation so you’ll have to stand in line but it usually doesn’t take very long…

20140414-130832.jpg

Om ni går hit så MÅSTE ni beställa Coconut Chicken salad. Typ, det godaste i staden.
If you go here, you’ll have to order the Coconut Chicken salad. It’s fantastic!

20140414-130856.jpg

Vi avslutade med den välkände pavlovan… största misstaget vi gjorde var bara att vi delade på desserten, jag skulle lätt kunnat ätit en hel själv!
We had the Pavlova for dessert with baked Rhubarb. It was amazing so IT’S A MUST!!

20140414-130928.jpg

När vi åt denna Pavlova med gräddyoghurt och bakade rabarber så var det andakt. Man skulle hört en knappnål falla till golvet.
When we ate this Pavlova you could here a needle drop to the floor… Bless this moment!

It’s Electric!

När vi var i Notting Hill passade vi även på att äta lunch på klassikern Electric. Där blir man aldrig besviken och deras specialité är deras burgare som är kanonbra. Electric har nyligen genomgått en renovering och om du känner för det kan du även passa på att gå på Electrics biograf som ligger vägg i vägg.

When we were in Notting Hill we had a great lunch at the Classic diner Electric. They have really good burgers and the other dishes are always great. The restaurant recently when thru a renovation and the result is beautiful! If you’re not busy vintage shopping like I was you can always do a dinner and a movie here in the near by Electric movie theater!

20140412-175000.jpg

20140412-175026.jpg

20140412-175050.jpg

20140412-175126.jpg