New look!

image imageLyckades ta mig till frisören igår (som jag i bästa fall gör 2ggr per år). Det här är resultatet av Antonio Axu’s magiska hantverk… Nu är jag redo för lite nya plåtningar och har lovat honom att ha utsläppt hår lite oftare. Småbarnsmamma som jag är tycker jag alltid att det är skönast och mest praktiskt att ha tofs ;)

Chiapudding – en hälsosam treat!

Chiapudding, Leila Lindholm, Leilas receptHär kommer ett litet tips på en superenkel, superfood-dessert som jag ofta gör här hemma… Det är en favorit som egentigen funkar både till frukost, brunch, mellis och dessert. Chiafröna är superfröet som är fulladdad av näring, mineraler och omega 3. Det är en bra vegetabilisk proteinkälla med mycket fibrer så här kan man verkligen prata om en superfood dessert att njuta av. Receptet är ett av många hälsosamma recept som ni kommer att hitta i min nya bok “The Fresh Foodie” som släpps den första maj.

Chiapudding med kokos och lime

6 portioner

 • 6 msk chiafrön
 • 4 dl kokosmjölk
 • 1 knivsudd vaniljpulver
 • 1 limefrukt
 • 1 ask hallon
 • 1 ask blåbär
 • ½ ask jordgubbar
 • 1 granatäpple
 • 2 msk agavesirap eller honung
 1. Blanda chiafrön med kokosmjölk, rivet limeskal och vaniljpulver, låt stå i kylen i cirka 1 timme (rör om då och då).
 2. Rör samman bären med granatäpplet i en skål och smaksätt med agavesirap eller honung om så önskas.
 3. Servera chiapuddingen i glas och tillsammans med rårörda bär.

Long time no see..

Efter en längre bloggkoma tänkte jag försöka samla ihop mig och blogga igen. Nytt år nya tag! Ni som följer mig på Instagram och Facebook har ju fått hänga med mig dagligen och även på min resa till Miami och Harbour Island på Bahamas. Sedan kom jag hem till nya utmaningar som inte låter vänta på sig! Den här våren bjuder på pod cast med Niklas Ekstedt, ny butik i Göteborg, ny butik i Täby Centrum och sist men verkligen inte minst ny kokbok som släpps första maj! Ja, det är ju lite och bita i så det är fullt ös på schemat just nu ;) men bloggen ska hinnas med också såklart. Lovar att bli bättre på att posta inlägg nu!

(null)

Gingerbread cowboy garland!

Kolla in min lilla pepparkaksgirlang jag har gjort, jag valde såklart en cowboy eftersom jag är så barnsligt förtjust i just allt som har med cowboys att göra. Vill bara meddela att jag ligger väldigt bra till hos Walter just nu som också älskar cowboys. Det är fint att hänga girlangen i fönstret eller i köket. Ett litet tips, kavla pepparkakorna lite tjockare, då håller den bättre!

This is a ginger bread bunting that I made the other day.

IMG_4852.JPG

<a href=”http://blog.leila.se/leila/files/2014/12/IMG_4855.

IMG_4854-0.JPG

IMG_4853-0.JPG

IMG_4855-0.JPG

Ball-snow globes for Christmas!

Dessa glasburkar från Ball-Mason burkar röttnar jag aldrig på. De finns så många användningsområden för dem, förra helgen pysslade vi dessa små coola snöglober med vänner till oss… blev dom inte bara helt underbara? Dessutom är det busenkelt att göra… kolla in söta Hedwig hur hon gör sina fina snöglober! Ett perfekt pyssel att ägna sig åt tillsammans med barnen.

I simply love Mason Jars. There are so many lovely thing you can do with them. Not only use them for preserving, they are great for storing food and to make great decorations for Xmas with your kids. This is what we made with som friend the other day…

IMG_4846.JPG

IMG_4849.JPG

IMG_4850.JPG

IMG_4848.JPG

IMG_4847.JPG

IMG_4851.JPG