Baka eget tortillabröd!

i min podcast har vi pratat lite taco recept och då kommit in på att det ingår en hel del konserveringsmedel och mjukgörande tillsatser i köpt tortillia. Men det är enkelt att baka tortillia själv, här är mitt recept som vi hade när jag jobbade på Fredsgatan 12. Man mixar bara majskornen fint och blandar med vatten, jäst, salt, socker och olja. Därefter tillsätter men lite mjöl i taget och arbetar samman till en deg. Jäs till nästan dubbel storlek. Kavla ut tunt till runda tortillias och grädda/stek brödet i en stekpanna på bägge sidor. 

 

Recycle in the garden…

Tänk vad mycket kul man kan göra med billiga medel, när jag reser brukar jag alltid flanera runt i olika små och stora matbutiker på jakt efter nya coola annorlunda konserver, dom är otroligt dekorativa att spara och använda till olika saker, som pennställ, servera grissini ur eller varför inte plantera blommor och örter i. Hittade jätteinspirerande bilder på Pinterest på roliga planteringar med just konserver, ska nog plantera lite örter med barnen i helgen! Kram L

   

     

New favorite!

Jag har ganska så nyligen upptäckt Burt’s Bee, som är ekologiska och miljövänliga hudvårdsprodukter med även produkter som är anpassade för barn. Båda mina mina ungar har lätt att bli torra i hyn och jag försöker till varje pris undvika produkter som innehåller parabener. Vad man ofta glömmer bort är att huden är vårt största organ och allt vi smörjer oss i går rakt in i våra kroppar och småbarn som inte har fullt utvecklade organ ännu är de som verkligen tar skada…

 

Podcast coming up!

I dagarna så släpptes min och Niklas Ekstedts nya Podcast! Vi berättar om vår galna vardag på ett väldigt personligt, ärligt och roligt sätt! 

För mig så känns det lite ovant att prata om mig själv på det viset men samtidigt jättekul att få berätta för er lyssnare om mitt liv, karriär, småbarnsliv och tokiga saker jag upplevt genom åren. Vi pratar om allt som pågår i livet som småbarnsföräldrar mitt i karriären, entreprenörsskap, restips, recept, matupplevelser och du får ta del av roliga anekdoter som vem av oss som tog bussen till bilprovningen och vem som hittade Melker Andersson sovandes i en tvätthög… Ladda ner appen kostnadsfritt på ITunes. Nytt avsnitt varje torsdag! Hoppas ni kommer gilla den!   

Spicy salmon burger till påsk…

Laxburgare med fetaosttzatiki och dill

4 portioner

  • 500 g färsk lax
  • 1 ägg
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • ½ mild röd chilifrukt
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • ½ gurka
  • ½ grönt äpple
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk agavesirap
  • 3 msk grekisk yoghurt 10%
  • 1 tsk agavesirap
  • 100 g fetaost
  • 1 knippe dill
  • -6 salladsblad
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 4 hamburgerbröd

 

  1. Mixa den råa laxen med ägg, rivet citron och saft, flingsalt och svartpeppar i en matberedare, forma till 4 jämnstora burgare och stek i stekpannan i ca 2-3 minuter på varje sida.
  2. Pensla hamburgerbrödet med lite olivolja och flingsalt och rosta dem på snittytan i en stekpanna.
  3. Tärna gurka, äpple och blanda med dijonsenap, yoghurt, smulad fetaost, agavesirap, flingsalt och svartpeppar
  4. Lägg sallad i botten på hamburgerbrödet och toppa med laxburgaren, gurkyoghurt, finhackad dill, skivad avokado, rödlök.

Eataly Milano! 

Besökte precis nya Eataly i Milano som är ett varuhus fyllt med allt för matlagningsentusiasten! Här hittar man allt från kokböcker, färskvaror, delikatesser och viner. Allt producerat i Italien förstås så om du vill hitta godsaker att köpa med dig hem så är detta Mecka!