Chia smoothie!

Hör kommer ett recept från nya boken som innehåller superfröet Chia som är maxat med proteiner, mineraler och omega 3-syror. Det är även bra för magen, eftersom det avsöndrar ett geléliknande ämne. Jag brukar variera min chia smoothie och ibland byta ut mangon mot jordgubbar och smaksätta med rivet limeskal. Att variera med frysta körsbär eller hallon är också en höjdare. Jag behåller gärna bananen, som tillför en naturlig sötma till smoothien, så att den inte blir för syrlig.


2 DRINKAR
1 mango
2 bananer
2 dl mandelmjölk (osötad)
1 msk chiafrön
Isbitar

1. Skala och skiva mango och banan och kör i blender tillsammans
med mandelmjölk, chiafrön och isbitar. Häll upp i glas.

 

LGS i Täby Centrum växer fram…

Just nu jobbar jag och mitt fantastiska team dygnet runt med att få färdigt min 5:e butik som öppnar den 6 maj i Täby Centrum. Butiken ligger vägg i vägg med Room och Habitat.

Det är så spännande process att bygga upp butikerna och känner mig så otroligt förtjust över resultatet för varje butik som alla skiljer sig från varandra. Nu tror jag banne mig att denna blir jag är mest nöjd med, även om jag såklart älskar mina andra butiker så känns den här i Täby lite speciell, med sin ganska stora yta, hoppas verkligen vi ses den 6 maj! Jag kommer att vara på plats och signera nya boken och för att träffa dig!
        Kram L

Bakom kulisserna Fresh Foodie!

Förra sommaren plåtades min nya bok av the one and only David Loftus!! Att  göra en bok är ett mastodont projekt som är fantastiskt roligt, de krävs planering, samla på sig rätt rekvisita till alla bilder som skapar rätta känslan…

Här kommer lite roliga bilder från fotograferingen av min nya kokbok The Fresh Foodie som vi plåtade hemma hos mig i Mariefred.

Jag är otroligt glad för att boken som släpptes i förra veckan redan ligger i toppen på försäljningslistorna på både Bokus och Adlibris :)

  Randigt är favoritutstyrseln på hela mitt team…

           

Baka eget tortillabröd!

i min podcast har vi pratat lite taco recept och då kommit in på att det ingår en hel del konserveringsmedel och mjukgörande tillsatser i köpt tortillia. Men det är enkelt att baka tortillia själv, här är mitt recept som vi hade när jag jobbade på Fredsgatan 12. Man mixar bara majskornen fint och blandar med vatten, jäst, salt, socker och olja. Därefter tillsätter men lite mjöl i taget och arbetar samman till en deg. Jäs till nästan dubbel storlek. Kavla ut tunt till runda tortillias och grädda/stek brödet i en stekpanna på bägge sidor. 

 

Recycle in the garden…

Tänk vad mycket kul man kan göra med billiga medel, när jag reser brukar jag alltid flanera runt i olika små och stora matbutiker på jakt efter nya coola annorlunda konserver, dom är otroligt dekorativa att spara och använda till olika saker, som pennställ, servera grissini ur eller varför inte plantera blommor och örter i. Hittade jätteinspirerande bilder på Pinterest på roliga planteringar med just konserver, ska nog plantera lite örter med barnen i helgen! Kram L

   

     

New favorite!

Jag har ganska så nyligen upptäckt Burt’s Bee, som är ekologiska och miljövänliga hudvårdsprodukter med även produkter som är anpassade för barn. Båda mina mina ungar har lätt att bli torra i hyn och jag försöker till varje pris undvika produkter som innehåller parabener. Vad man ofta glömmer bort är att huden är vårt största organ och allt vi smörjer oss i går rakt in i våra kroppar och småbarn som inte har fullt utvecklade organ ännu är de som verkligen tar skada…